خیلیاوقات شخصی را به شما معرفی میکنند معمولا از ابتدا، اطلاعاتی در خصوص ظاهر، سن و نوع کار اودارید و شما قصد دارید شخص را به شکل حضوری ببینید. در این شرایط این سوال برای شما پیش میآید که باید در جلسه اول آشنایی به چه چیزهایی توجه کنید تا اطلاعات دقیق و نزدیک به واقعیتی از شخصیت و منش او به دست آورید تا بتوانید در نهایت تصمیم درستی اتخاذ کنید. با روان حامی همراه باشید.
در طول جلسه اول آشنایی چه باید بکنید؟
گام اول جلسه اول آشنایی:
با خود (و او) درباره چیزی که میخواهید صادق باشید. آیا شما به دنبال رابطهای هستید که در درازمدت، ماندگار و هدفدار باشد؟ اگر چنین است، ویژگیها و رفتارهایی وجود دارد که به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا این شخص برای شما مناسب است یا خیر. بنابراین توصیه میشود به رفتارهای فرد جهت یافتن این ویژگیها دقت کنید.
۱ . مهربانی و درک: وجود این صفات، در روابط (چه کوتاه یا به بلندمدت) از دید بیشتر افراد، ارزشمند است. برای مثال اگر به کافیشاپ یا رستورانی رفتهاید، توجه به چگونگی واکنش او به افراد مختلف، مانند صندوقدار و گارسون یا مشتریهای دیگر اطلاعاتی را در خصوص سبک رفتاری فرد به شما میدهد. آیا نسبت به افراد با مهربانی و احترام رفتار میکند؟
رفتار بیادبانه یا واکنش افراطی (به برداشت فرد از اهانت) هر دو نشانهی منفی است که حاکی از عدم همدلی در فرد است و برخورد با شما هم به همینگونه خواهد بود. پس به این نکات در جلسه اول آشنایی توجه کنید.
یا اگر شما به دلیل ترافیک غیرمنتظره یا مسیر ناآشنا دیر به قرار رسیدید، آیا او سریع درک میکند و شما را میبخشد؟ پاسخ تند و سرزنش کردن نشانه این است که این شخص به طور کلی نمیتواند در شرایط سخت شما را درک کند.
۲. منافع و ارزشهای مشترک: از مواردی که در این جلسه باید به آن توجه کرد، تلاش برای یافتن نقاط مشترک و تفاوتهایی است که باهم دارید.
زوجهایی که علایق مشابهی دارند، درگیریهای کمتر و به طبع نیاز کمتری به مصالحه و حل مشکل دارند. آنها همچنین فرصتهای بیشتری برای ایجاد رابطهای دوستانه در قالب فعالیتهایی که برای هر دو سرگرم کننده میباشد، دارند. بدیهی است، شما لازم نیست همه علایق خود را به اشتراک بگذارید، داشتن علایقی متفاوت از طرف مقابل میتواند جالب باشد.
برای داشتن سازگاری در روابط بلندمدت، شما همچنین باید کنکاشی بر ارزشها و اولویتهای فرد داشته باشید برای مثال توجه به این نکته که تفاوتی در ترجیحات در خصوص پرداختن کار و تفریح بین شما و فرد مورد نظر وجود دارد و اینکه آیا شما به طور کلی در مورد پسانداز برای آینده زندگی، توافق دارید یا خیر
۳. سبکهای بنیادی شخصیتی: متضادها ممکن است در کوتاهمدت جذاب باشد، اما همانطور که کنتکای، روانشناس گفته است «سبکهای متضاد جذب یکدیگر میشوند اما پس از آن نمیتوانند یکدیگر را تحمل کنند».
یکی از تفاوتهای مشکلزا مطابقت دو زوج میباشد، که یکی از آنها برونگرا بوده و به طور اجتماعی فعال است و دیگری خصایص شدید درونگرایانه دارد که حضور در رویدادهای اجتماعی و بودن با دیگران برایش جذابیتی ندارد (برونگرا یا درونگرای شدید مد نظر است). میتوانید مقاله پنج نشانه درونگرایی را مطالعه کنید.
۴. ثبات هیجانی: افرادی که از لحاظ هیجانی با ثبات هستند به راحتی خشمگین نمیشوند. آنها قادر به حفظ خلق و خو به شکل نسبتا پایدار بوده و در برخورد با شکست یا سرخوردگی بدون تبدیل شدن به شدت اضطراب یا خشم افراطی، واکنش مناسب نشان میدهند. همچنین قادر به بازگشت سریع به حالت عادی خود پس از یک شکست یا سرخوردگی هستند. در مقابل، افرادی که ثبات هیجانی ندارند، تغییرات زیادی در خلقوخو تجربه میکنند و این تغییرات مکرر و غالباً غیر قابل پیشبینی میباشد. مانند خشم ناگهانی در پاسخ به یک استرس جزئی مانند زمانیکه به رستوران میروید و اعلام میکنند که برای دریافت غذا باید ۳۰ دقیقه منتظر بمانید.
در یک روز بد، یک فرد دارای ثبات هیجانی ممکن است با چنین ناکامیها و سرخوردگیهایی خشمگین شود، اما او پس از آن قادر خواهد بود به سرعت بهبود یابد. او آموخته است زمانی که همه چیز بشکلی که او میخواهد پیش نمیرود یک نفس عمیق بکشد و گزینههای خود را بازبینی کند،
با فرض اینکه در جلسه اول آشنایی همه چیز خوب پیش رفته و شما میخواهید چند ویژگی دیگر مهم شخصیتی را در تعاملات بعدی ارزیابی کنید، میتوانید به موارد زیر توجه کنید:
قابلیت اطمینان، مسئولیتپذیری و توانایی توجه و همدل بودن با دیگران در روابط بلندمدت مهم است آیا او در آخرین لحظه برنامهها را تغییر میدهد؟ آیا او یک شغل را بعد از دیگری به علت دیر کردن و.. از دست میدهد؟
به طور کلی ما نمیتوانیم هیچ کس را بیابیم که تمام ویژگیهایی که مدنظر ما را داشته باشد یا در همه علایق و رویاهایمان با ما اشتراک داشته باشد. چالش این است که فردی را پیدا کنید که در شیوهای که برای احساس شادی و خوب بودن شما مهم است، شبیه شما باشد، توانایی درک و همدلی و مقدار قابل قبولی از مسئولیتپذیری و ثبات هیجانی داشته باشد.
برای کسانی که به دنبال یک شریک طولانیمدت هستند، پیشنهاد میکنیم چند چیز را در اولویت قرار دهند:
تمایل به همکاری جهت حل مشکلات بوجود آمده که این شامل تمایل به صحبت کردن هنگامیکه شما با یک نگرانی مهم درگیرید و گوش دادن به نگرانیهاست. مهمترین ویژگی روابط بلندمدت موفق تمایل به حل مشکلات به صورت مشارکتی است.
مقاله مرتبط:
ویژگی های شخصیت همسر مناسب و ایدهآل
نویسنده: دکتر دیانا گرند


