خلق و خوی عاطفی در افراد مبتلا به ملال جنسیتی زن به مرد
زمینه: مردان و زنان خلق و خوی متفاوتی دارند. در افراد مبتلا به ملال جسنیتی (GD) ناسازگاری فاحشی بین جنسیت ابراز شده/تجربه شده فرد و جنسیت بیولوژیکی وی وجود دارد. هدف مطالعه حاضر، بررسی شایع ترین خلق و خوی عاطفی در افراد مبتلا به GD زن به مرد (FTM) است.
روش ها: ما مطالعه ای آینده نگر و تطبیقی را به اجرا گذاشتیم که خلق و خوی عاطفی را در افراد مبتلا به FTM GD بررسی می کند. هشتاد نمونه مبتلا به FTM GD و ۶۸ خانم گروه کنترل در مطالعه شرکت داشتند. ارزیابی مزاج Memphis، Pisa، Paris و پرسشنامه خودکار San Diego (TEMPS-A) توسط شرکت کنندگان تکمیل گردیدند.
نتایج: نمرات TEMPS-A به میزان قابل توجهی برای مبتلایان به FTM GD در خلق و خوی هایپرتایمیک (p≤۰٫۰۰۱) بالا بود، در حالیکه نمرات مزاج افسردگی (p≤۰٫۰۰۱)، اضطراب (p≤۰٫۰۰۱)، و اختلال خلق ادواری (p=0.028) در گروه شاهد به میزان معناداری بالا بود.
محدودیت ها: این مطالعه با نداشتن موارد مرد به زن و گروه کنترل مرد محدود شده بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه ما نشان داد که افراد مبتلا به FTM GD نمرات بسیار بالاتری در خلق و خوی هایپرتایمیک براساس معیار TEMPS-A دارند. تبعیض بیولوژیکی پس زمینه رشد هویت جنسی، جدا از جنسیت بیولوژیکی، می تواند با خلق و خوی عاطفی در ارتباط باشد.
واژگان کلیدی: خلق و خوی عاطفی
Refrence sciencedirect
مترجم: حمید بهرامی زاده، دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی