رواندرمانی اضطراب صبحها اثربخشتر است:
تحقیقات جدید نشان میدهد هنگامی که جلسات رواندرمانی صبحها برگزار شود افراد بهتر میتوانند بر اضطراب، ترسها و فوبیای خود غلبه کنند. جلسات رواندرمانی اضطراب که هنگام صبح برگزار میشود اثربخشی بالاتری دارند. اهمیت این نتیجه این است که بیوشیمی ممکن است چرخه زیستی را تحت تأثیر قرار دهد.
به نقل از روان حامی، محققان دانشگاه روششناسی جنوبی در پژوهش خود به این نتیجه رسیدند که جلسات صبحگاهی به بیماران مبتلا به پانیک، اضطراب و اجتناب فوبیک کمک میکند که بهتر بر آنها غلبه کنند، زیرا هورمون کورتیزول، صبحها در بالاترین میزان خود است.
آلیشیا مورت، نویسنده اصلی این مقاله گفته است: کورتیزول در تسهیل خاموشی ترس در جلسات کمک میکند. داروهایی که به خاموشی ترس کمک میکنند مورد بررسی قرار گرفتهاند اما به نتایج مطمئنی دست پیدا نکردهاند. نتایج پژوهش ما نشان میدهد که ما میتوانیم به جای دارو از دو عامل ساده و طبیعی در رواندرمانی اضطراب بهره بگیریم: کورتیزول و مقطعی از روز.
یافتههای این پژوهش در ژورنال Psychoneuroendocrinology منتشر شده است.
بیماران مبتلا به اضطراب و فوبیا احتمال خطر را بیش از حد تخمین میزنند. مواجهه مستقیم به بیمار کمک میکند دریابد که احتمال یک پیامد فاجعهبار بسیار اندک است. به عنوان مثال یک بیمار ممکن است فکر کند که ماندن در آسانسور باعث میشود که کنترلش را از دست بدهد یه اینکه نشانههای جسمانیاش غیرقابل کنترل است. اگر به آنها کمک شود که برای مدت طولانی در آسانسور بمانند به این نتیجه خواهند رسید که پیامدهایی که تصورش را میکردند رخ نمیدهند. این فرآیند «یادگیری اصلاحکننده» نامیده میشود.
اما درمان مواجههای به یک اندازه برای تمام بیماران اثربخش نیست به همین خاطر محققان در پی شناسایی راههایی هستند که اثرات یادگیری اصلاحکننده را افزایش دهند. تا به امروز هیچ روش سادهای برای تقویت خاموشی ترس پیدا نشده است.
هورمون کورتیزول به خاموشی ترس کمک میکند. این هورمون به بیمار کمک میکند که خاطرات ترس خود را سرکوب کند و همزمان نیز کمک میکند که اطلاعات اصلاحکننده را بهتر یاد بگیرد.
مسئله اصلی
آلیشیا مورت گفته است: مطالعات قبلی به این نتیجه رسیده بودند که سطوح بالای کورتیزول یادگیری اصلاحکننده را تهسیل میکند. کورتیزول در اوایل روز در بالاترین میزان خود است. اما ما نمیدانسیتم که آیا کورتیزول میتواند بین زمان (صبح) و پیامدهای رواندرمانی نقش واسطهی داشته باشد. این مسئله آن چیزی است که پژوهش ما آن را بررسی کرده است.
در این پژوهش ۲۴ بیمار مبتلا به پانیک و آگورافوبیا شرکت کردند. درمان استاندارد این مشکلات یعنی درمان مواجههای نیز به کار بسته شد. در این ردمان بیماران با موقعیتهایی که از آنها میترسند به صورت مکرر مواجهه میشوند. هدف این است که با مواجهه مکرر پاسخ به ترس خاموش شود. این بیماران در جلسات هفتگی به مدت سه هفته و هر جلسه ۴۰ دقیقه شرکت کردند.
ارزیابیها نشان داد که درمان مواجههای به طور کلی اثربخشی بالایی داشته است. همچنین نشان داد که بیمارانی که جلسات آنها صبح بوده است بیشترین اثربخشی را کسب کردهاند. بنابراین نتایج نشان داد که میزان بالای کورتیزول با کاهش بیشتر در ارزیابی خطر، افزایش کنترل و کاهش شدت نشانههای بیمار رابطه دارد.
Abstract
Objective
No simple way to augment fear extinction has been established. Cortisol has shown to enhance memory extinction and preliminary evidence suggest that extinction learning maybe more successful in the morning when cortisol is high. The aim was to determine whether exposure sessions conducted earlier in the day are associated with superior therapeutic gains in extinction-based psychotherapy. We also examined the role of cortisol levels as a mediator between time of day and therapeutic gains.
Method
Participants were 24 individuals meeting DSM-IV criteria for panic disorder with agoraphobia. Participants received 3 weekly in-vivo exposure sessions, yielding 72 total sessions for analysis of time of day effects. Session start times were evenly distributed across the day. The outcome measures were reductions in panic symptom severity (avoidance behaviors, threat misappraisal, perceived control, and panic disorder symptom severity).
Results
Sessions starting earlier in the day were associated with superior therapeutic gains by the next therapy session. Earlier sessions were also associated with higher pre-exposure cortisol levels, which in turn were related to greater clinical improvement by the next session. Cortisol thus was found to mediate the effect of time of day on subsequent outcome, providing a link between earlier exposure sessions and greater clinical improvement.
Conclusion
The data suggest that early-day extinction-based therapy sessions yield better outcomes than later-day sessions, partly due to the enhancing effect of higher cortisol levels.
Timing matters: Endogenous cortisol mediates benefits from early-day psychotherapy
مترجم: حمید بهرامی زاده، دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی



خواندنیهای بیشتر
ویلهلم وونت : زندگینامه و کارهای پدر روانشناسی در قرن نوزدهم
ویلهلم وونت : زندگینامهی پدر روانشناسی ویلهلم وونت یکی از ماندگارترین چهرههای روانشناسی است و توسط بسیاری از روانشناسان پدر روانشناسی محسو... بیشتر بخوانید
کروناویروس: آنچه تاکنون دانشمندان دربارهی آن میدانند.
کروناویروس ، ویروس تنفسی جدید است که از ووهان چین آغاز شده است در حال حاضر در همهی کشورها گسترش یافته است. بیش از یک میلیون نفر به کروناویروس... بیشتر بخوانید
آگاهی چه طور پدید می آید و ذهن چیست؟
یکی از معماهای همیشگی انسان ها معمای چیستی ذهن و چگونگی آگاهی بوده است. در این مسیر سوالات بسیاری به وجود آمده است و پاسخ های متنوعی به این سوالات داد... بیشتر بخوانید
سوگیری منفینگری چیست؟
آیا تا به حال خودتان را در حال سرزنش کردن خود یا تلاش برای حل ذهنی اشتباهات گذشته یافتهاید؟ انتقادات اغلب تاثیر بیشتری نسبت به تعریفها دارند و اخبا... بیشتر بخوانید
چگونه استرس شب آزمون را کنترل کنیم؟
احساس اضطراب تجربهای است که همه افراد در زندگی با آن مواجه شدهاند. چنانچه به تجربههای خود پیرامون اضطراب بیاندیشیم، درمییابیم که بخش گستردهای از... بیشتر بخوانید