سوگیری مبتنی بر فرهنگ در مقیاس اختلال اضطراب فراگیر
مقیاس ۷ گویهای اختلال اضطراب فراگیر، مقیاس رایجی برای نشانههای اختلال اضطراب فراگیر میباشد که در بسیاری از گروههای فرهنگی مورد استفاده قرار گرفته است. شواهد موجود نشان میدهند که شیوع اختلال اضطراب فراگیر در گروههای قومی/فرهنگی متفاوت است.
برخی از پژوهشگران این پدیده را به خطاهای اندازهگیری بین فرهنگی نسبت میدهند تا به تفاوتهای واقعی در درجهبندی اختلال اضطراب فراگیر. با وجود این اثر فرهنگ بر ساختار عاملی و الگوهای پاسخدهی مقیاس ۷ گویهای اختلال اضطراب فراگیر بررسی نشده است. این موضوع منجر به برآورد کمتر یا بیشتر نمرههای مقیاس ۷ گویهای اختلال اضطراب فراگیر در گروههای فرهنگی متفاوت شود. پژوهش حاضر ساختار عاملی مقیاس ۷ گویهای اختلال اضطراب فراگیر را در آمریکاییهای ققازی/سفید، اسپانیایی و آفریقایی/سیاه ارزیابی کرده است و سوگیرهای فرهنگی را مورد آزمون قرار داده است. یک مدل تغییر یافتهی تعاملی برازش مناسبی با زیرگروههای فرهنگی داشت.
نتایج نشان داد که شرکتکنندههای آمریکایی سیاه/آفریقایی با نشانههای اختلال اضطراب فراگیر بالا نمرات کمتری در مقیاس ۷ گویهای اختلال اضطراب فراگیر نسبت به شرکتکنندههای دیگر با نشانههای مشابه کسب میکنند. نتایج نیاز به ابزارهای غربالگری اختلال اضطراب فراگیر را که به فرهنگ حساس باشد برجسته میسازد.
واژههای کلیدی: اختلال اضطراب فراگیر، مقیاس ۷ گویهای اختلال اضطراب فراگیر، فرهنگ، قومیت، تحلیل عاملی اکتشافی، سوگیری مبتنی بر فرهنگ.
عنوان: سوگیری مبتنی بر فرهنگ در مقیاس اختلال اضطراب فراگیر
مترجم: حمید بهرامی زاده، دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی
Refrence
Cultural-based biases of the GAD-7