آزمون استنفورد ـ بینه
لویس ترمن در ۱۹۱۶ آزمون بینه سیمون را وارد آمریکا کرد. او در دانشگاه استنفورد شروع به انجام تحقیقاتی با استفاده از آزمون بینه سیمون کرد. سپس تغییراتی در آن اعمال کرد و اکنون آزمون بینه سیمون به آزمون بینه – استنفورد شناخته میشود.
ترمن عملکرد ذهنی را به صورت ضریب هوشی یا هوشبهر توصیف کرد که به اختصار به آن IQ میگویند. آی کیو این گونه محاسبه میشود: نسبت سن عقلی به سن تقویمی ضرب در ۱۰۰.
در حال حاضر هوشبهر با سن عقلی محاسبه نمی شود. به جای آن هوشبهر هر کودک با مقایسه عملکرد او در آزمونهای هوش با عملکرد متوسط سایر کودکان هسن در همان آزمونها تعیین میشود. اگر عملکرد یک کودک به اندازه متوسط کودکان همسن خود باشد دارای هوشبهر ۱۰۰ خواهد بود.
به طور کلی تا به امروز آزمونهای هوشی زیادی ساخته شده است. اما از بین آنها سه آزمون نسبت به سایر آزمونها کاربرد بیشتری دارند:
۱- استنفورد- بینه
۲- آزمون هوش کودکان وکسلر
۳- کافمن
آزمون هوشی وکلسر
در ۱۹۳۹ دیوید وکسلر آزمون هوشی خود را منتشر کرد. او معتقد بود که آزمون بینه استنفورد بر تواناییهای کلامی تأکید زیادی دارد و برای بزرگسالان اصلا مناسب نیست.
آزمون هوش وکسلر از دو قسمت تشکیل شده است: کلامی و غیرکلامی.
خرده آزمونهای کلامی
- اطلاعات عمومی
- ادارک عمومی
- ریاضیات
- شباهتها
- خزانه لغات
- فراخنای اعداد
خرده آزمونهای غیرکلامی
- کدگزاری
- تکیمل تصاویر
- تنظیم تصاویر
- الحاق قطعات
- استدلال ماتریسی
- جستجوی تصاویر
مطالب مرتبط با هوش
تا به حال فکر کرده اید که آگاهی یعنی چی ؟ از کجا می آید؟ چه طور ما به یک مسئله آگاه می شویم ؟ برای آگاهی معادل های مختلفی وجود دارد . مثلا awareness یا consciousness یا حتی knowledge ! از آگاهی یک مفهوم واحد و تعریف مشخص وجود ندارد .... بیشتر بخوانید