خواب نوزاد چگونه است؟
خواب نوزاد تازه متولد شده با خواب نوزادان بزرگتر تفاوت زیادی دارد و بیدار شدنهای مکرر در طول شب در خدمت اهداف مهمی است.
بیدار شدنهای مکرر در طول شب برای نوازد، یکی از مهارتهایی است که به زنده ماندن او کمک میکند. اگر آنها در تمام طول شب بخوابند نیازهای اساسی آنها به تغذیه برآورده نمیشود. به عبارتی دیگر بیدارشدن در طول شب بخش مهمی از رشد و تحول نوزدان است.
خواب عمیق در برابر خواب فعال
خواب نوزاد با خواب ما تفاوت دارد. ما در طی شب بین دو نوع خواب در نوسان هستیم: خواب عمیق و خواب فعال. خواب عمیق زمانی است که شما هیچ تکانی نمیخورید، پلک نمی زنید و خواب هم نمیبینید. فقط در خواب هستید.
خواب فعال زمانی است که شما در حال خواب دیدن هستید، تکان میخورید، غلط میزنید، پتو را روی خود میکشید. در این حالت هم شما در خواب هستید اما مغز شما در حال فعالیتهای اندکی است.
تفاوت مهمی که بین شما و نوزادتان وجود دارد این است که شما زمان زیادی از خواب را در خواب عمیق هستید، اما نوازدتان با نوسان زیادی بین این دو مرحله خواب پس و پیش میشود. متخصصان خواب بر این باورند که نوسان بین خواب عمیق و خواب فعال، برای تحول مغز ضروری است و تمرینی که مغز نوزاد انجام میدهد برای حفظ تنفس، دما و نبض کودک حیاتی است.
ویژگیهای خواب نوزاد
خب، اکنون شما میدانید که چرا خواب نوزاد با شما تفاوت دارد، بنابراین بگذارید ویژگیهای خواب نوزاد را بررسی کنیم:
۱- انجمن خواب ملی در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که نوازدان (از تولد تا دو ماهگی) در طول روز ۱۴ ساعت (۴+/-) میخوابند. میانگین دوره بیداری آنها نیز بین ۱ تا ۳ ساعت است.
۲- انجمن ملی خواب مطرح کرده است که خواب نوزاد نامنظم است و قابل پیش بینی نیست.
۳- در طول دورهها، نوزاد ممکن است برای چند دقیقه یا چند ساعت بخوابد.
۴- حتی زمانی که خواب است نوازد شما ممکن است فعال به نظر برسد. شما ممکن است متوجه پلک زدن، لبخند زدن، مکیدن یا رفتارهای دیگری نیز باشید.
۵- برخلاف بچه های بزرگتر، دست کاری کردن برنامه خواب نوزاد توصیه نمیشود. نوزادان بدون الگوهای خاصی میخوابند. این موضوع نرمال و قابل قبول است.
نشانههای رایج خواب آلودگی:
نق نق کردن، مالش دادن چشمها، و خمیازه کشیدن نوزادان با یکدیگر تفاوت دارند: دامنه نرمال بودن خواب نوزاد بسیار گسترده است. در حالیکه برخی نوزادان در هفته ششم تمام شب را کامل میخوابند، برخی نیز تا ۹ ماهگی به این مرحله نمیرسند. شاید انتظار واقع بینانه تر این است که نوزاد خود را منحصر به فرد در نظر بگیرید.
عنوان: خواب نوزاد چگونه است؟
مترجم: حمید بهرامی زاده، دانشجوی دکتری روانشناسی تخصصی دانشگاه علامه طباطبایی
Newborn Sleep: Why It’s Unpredictable