وابستگی به سیگار در میان سطوح مختلف مصرف کنندگان سیگار در نمونه چند قومیتی
اهداف:
پرسشنامه محرک های وابستگی به سیگار Brief Wisconsin (WISDM) یک معیار وابستگی به سیگار چند بعدی است که محرک های وابستگی اولیه (PDM، مانند هسته وابستگی مشخص شده با تحمل، و ولع مصرف) و محرک های وابستگی ثانویه (SMD، مانند محرک های وابستگی کمکی از جمله افزایش قدرت شناختی، کنترل وزن) را ارزیابی می کند. با این وجود، ارتباط بین PDM، SDM، و سطح مصرف مبهم مانده است. بنابراین ما این مقیاس ها را در سطوح مختلف مصرف در نمونه متنوع از مصرف کنندگان بررسی نموده ایم.
روش ها:
شرکت کنندگان، ۲۳۷۶ مصرف کننده آفریقایی آمریکایی، لاتین، و سفید پوستان غیراسپانیایی بودند که با استفاده پنل آنلاین یک شرکت تحقیقاتی در این مطالعه شرکت داشتند. این نمونه شامل ۲۹۷ بومی غیرسیگاری (هرگز به صورت روزانه مصرف نمی کرده اند)، ۲۹۷ فردی که مصرف روزانه سیگار را ترک نموده بودند (پیشتر دست کم به مدت ۶ ماه به طور روزانه مصرف می کردند)، ۵۷۸ مصرف کننده سبک روزانه (حداکثر ۱۰ سیگار در روز [cpd])، و ۵۹۷ مصرف کننده متوسط تا سنگین (بیش از ۱۰ cpd) بودند.
نتایج:
نتایج رگرسیون لجستیک چندگانه نشان داد که به ازای هر واحد افزایش SDM، پس از کنترل PDM، شانس بودن یک بومی غیرمصرف کننده روزانه، ترک کرده یا مصرف کننده سبک، در مقابل مصرف کننده متوسط تا سنگین بودن، ۲۹ تا ۵۶% افزایش می یابد (ps<0.001). در این مدل، نمرات PDM بالاتر مرتبط بوده با شانس کمتر بومی غیرمصرف کننده، ترک کرده، یا مصرف کننده سبک، در مقابل مصرف کننده متوسط تا سنگین بودن (ps<0.001).
نتیجه گیری: مصرف کنندگانه غیر روزانه و سبک، اذعان بر محرک های وابستگی ثانویه بالاتر در مقابل محرک های وابستگی اولیه داشتند. دوره ترک سیگار برای مصرف کنندگان غیرروزانه و سبک می تواند پاسخی باشد برای این محرک های ثانویه در چارچوب مداخلات مشاوره ای به منظور تقویت ترک.
واژگان کلیدی: وابستگی به سیگار، سیگاری غیر روزانه، سیگاری روزانه، وابستگی به سیگار
Refrence sciencedirect
مترجم: حمید بهرامی زاده، دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی