سال تحصیلی جدید تازه شورع شده و فرزندم دائم از معلمش شکایت میکند. او معلمش را دوست ندارد. برای حل مشکل دوست نداشتن معلم فرزندتان لطفا تا آخر با روان حامی همراه باشید.
لطفا فورا تصور نکنید که مشکلی وجود دارد. بسیار از بچهها در شروع سال اعتراض میکنند، زیرا پس از ۳ ماه استراحت و تفریح تابستانی، آنها را در مدرسه مجبور به کار میکنند. شاید هم اعتراض او به این خاطر است که درباره معلم خود چیزهایی منفی شنیده است. بگذارید مدتی از شروع این ارتباط بگذرد.
فرزندتان را تشویق کنید تا به دوستان و تکالیف مدرسهاش توجه کرده و رابطهاش را با معلم خود بیشتر کند. به فرزندتان بگویید اگر او مودب باشد و به حرفهای معلم گوش کند، شرایط بسیار مناسبی پیدا خواهد کرد.
- به او نشان دهید طبیعی است که انسانها با هم تفاوتهایی داشته باشند. اختلافها را معمولا میتوان از میان برداشت و بهتر است سعی کنیم به جای شکایت در مورد مسائل، آنها را حل کنیم. در مورد معلم، به کودک خود نظرات منفی ندهید، زیرا این کار فقط بر اعتراضهای او صحه میگذارد و باعث میشود دیگر انگیزههاای برای برقراری ارتباط با معلم نداشته باشد. سوالای مفیدی بپرسید که مشخص کند فرزندتان چرا معلمش را دوست ندارد. شاید موضوع خاصی وجود دارد. شاید پای نوعی اختلاف شخصیتی معمولی در میان باشد. از طریق گفت و گو با فرزندتان میتوانید مشکل واقعی را مشخص کرده و راه حلی مناسب پیدا کنید.
- به مدرسه بروید تا حتا برای مدتی کوتاه بتوانید در کلاس حضور داشته باشید. مشاهده مستقیم محیط و افراد میتواند اطلاعات ارزشمندی درباره معلم و نوع رابطهاش با فرزندتان به شما بدهد.
- اگر مشکل خاصی وجود دارد، بدون فکر کردن و داشتن برنامههای مشخص در مورد حل آن عجله نکنید. ابتدا مشخص سازید که به چه دلیل حس میکنید مشکلی وجود دارد. موقعیتهای پیش آمده را دقیقا توصیف کنید. سعی کنید راه حلهای ممکن را پیدا کنید. در نهایت، با معلم فرزندتان ملاقات کرده و اطلاعات خود را با برخوردی آرام و بدون محکوم کردن او در میان بگذارید.
- اگر با فرزندتان د راین مورد کار کرده و با معلم او نیز ملاقات کردهاید، ولی هنوز مشکل فرزندتان وجود دارد، شاید بهتر باشد از کسی دیگر کمک بیگرید. ابتدا بررسی کنید که آیا این مشکل، مسئلهای کوچک است و با توجه زیاد شما بدتر میشود یا خیر (از کاه کوه نسازید!). اگر حس می:نید این مشکل مربوط به تکالیف مدرسه فرزندتان میشود و یا بر رشد عاطفی او تاثیر دارد، بهتر است کمک بخواهید. ابتدا از مدرسه کمک بگیرید. به بیانی دیگر، وقتی مسئله را با معلم، مشاور و مدیر مدرسه مطرح کردید و به هیچ نتیجه مثبتی نرسیدید، به سراغ مسئولان بالاتر بروید (مراحلی را که در راه حل سوم آمده است، در برخورد با هر یک از این افراد طی کنید).
- و در نهایت… به عنوان آخرین مرحله، فرزندتان را به کلاس یا مدرسهای دیگر منتقل کنید، زیرا چنین کاری به فرزندتان این پیام را میدهد که او قادر نیست مشکلش را حل کند و یا اشکالی در خودش دارد. نامه اعتراض خود را تهیه کرده و برای مسئول منطقه بفرستید تا هیچ کودک دیگری در معرض مشکلات مشابه فرزند شما قرار نگیرد.
منبع: راهنمای تربیت کودک